zaterdag 21 september 2019 om 16:00 uur
Boekhandel De Slegte, Wapper 5, Antwerpen
gepubliceerd op 1 september 2019
Presentatie ‘Niets voor de familie’ van Walter van den Broeck

Bij Uitgeverij Polis is de nieuwe roman van Walter van den Broeck verschenen, Niets voor de familie. Als jongeman was Walter van den Broeck gefascineerd door zijn stiefoom Jaak. Het was een fascinatie op afstand, zoals dat gaat als je jong bent. Echt begrijpen hoe volwassen mensen in elkaar zitten doe je op dat moment niet.

Vele jaren later komt Walter van den Broeck echt te weten wie Jaak Jacobs was, een baanbrekend modernistisch architect met een ingewikkeld liefdesleven, de stiefvader van de dichter Hugues C. Pernath. Niets voor de familie is het even meeslepende als hilarische verhaal van de zoektocht naar Jaak. Het spreekt voor zich dat Walter van den Broeck onderweg ook zichzelf tegenkomt, zodat deze roman uitgroeit tot een essentiële aanvulling op Van den Broecks rijke familiesaga.

Op 21 september aanstaande zal de feestelijke presentatie van deze roman plaatsvinden in boekhandel De Slegte te Antwerpen. Op het programma staan o.a. korte lezingen van de architecten Jo Van Bouwel, Nel Lernout en Georges Goffin, die een belangrijke rol in de roman spelen. Ook zal Walter van den Broeck worden geïnterviewd. Voor deze presentatie kunt u zich aanmelden via boeken@polis.be