gepubliceerd op 15 augustus 2019
Een nieuwe ‘De Moderne Tijd’

Deze week is de nieuwe aflevering van De Moderne Tijd verschenen, het tijdschrift van de Werkgroep De Moderne Tijd. In dit tijdschrift vindt u artikelen op het terrein van de geschiedenis en cultuur van de Lage Landen in de periode 1780–1940.

In dit nummer, het eerste van jaargang 2019, staan vier artikelen. Het tijdschrift opent met een stuk van Wouter Egelmeers en Joris Vandendriessche over het ‘hergebruik’ van buitenlandse historische teksten in Nederlandse periodieken tussen 1780 en 1860. Willemijn Ruberg schrijft over de praktijk van forensische psychiatrie in Nederland en Koos-jan de Jager geeft een thematisch-historische analyse van de preken van opperrabbijn Tobias Tal (1847-1898). Tot slot het artikel ‘Nederland door Colombiaanse ogen’ van Willem Bant, over de roman Una holandesa en América van Soledad Acosta de Samper.

Om het tijdschrift De Moderne Tijd te ontvangen, kunt u lid worden van de Werkgroep De Moderne Tijd. De contributie voor een regulier lidmaatschap bedraagt €40,- per jaar (inclusief het tijdschrift De Moderne Tijd in papieren en digitale vorm). Het tarief voor studenten bedraagt €28,- en dat voor instellingen €65,- per jaar. Leden buiten de Benelux betalen een toeslag voor verzending van €10,- per jaar. U kunt zich aanmelden bij Uitgeverij Verloren.

De Moderne Tijd, jaargang 3, 2019, nummer 1, 96 pag.