gepubliceerd op 17 juli 2019
Een nieuwe aflevering van EMLC

Sinds eind vorige maand staat de nieuwe aflevering van het multidisciplinaire Open Access tijdschrift Early Modern Low Countries (EMLC) online. In het eerste nummer van de derde jaargang treft u onder meer ‘Found through Translation: Female Translators and the Construction of ‘Relational Authority’ in the Eighteenth-Century Dutch Republic’ aan, geschreven door Lieke van Deinsen en Beatrijs Vanacker.

Klik hier om het gehele nummer online te lezen.

EMLC is gewijd aan de studie van de geschiedenis en cultuur van de Lage Landen tussen 1500 en 1800. Het tijdschrift is een initiatief van de werkgroep De Achttiende Eeuw samen met De Zeventiende Eeuw en wordt uitgegeven door Uopen Journals. EMLC verschijnt twee keer per jaar. EMLC is een peer-reviewed tijdschrift. Nieuwe bijdragen kunnen doorlopend worden ingediend. De redactie verwelkomt artikelen op de terreinen van geschiedenis, letterkunde, kunstgeschiedenis en aanverwante vakgebieden. Suggesties voor recensies en signalementen zijn ook zeer welkom. Meer informatie voor aspirant-auteurs is te vinden op de website van het tijdschrift.