gepubliceerd op 11 juli 2019
NLM Digitaal: ‘Boudewijn en de Blauwe Schuit’, een column door Jaap Goedegebuure

Naast de jaarlijkse papieren editie van het Nieuw Letterkundig Magazijn verschijnt er ook een aantal digitale NLM-artikelen op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. In deze NLM Digitaal de column ‘Boudewijn en de Blauwe Schuit’ door Jaap Goedegebuure:

Toen ik in 1969 eindelijk Nederlandse taal- en letterkunde kon gaan studeren (ik had zeven jaar over het gymnasium gedaan en raakte daarna nog eens twee jaar kwijt aan het vervullen van de dienstplicht), sprak het voor de linksige langharige jongeman die ik was vanzelf om vér van het conventionele verenigingsleven te blijven. Ik was trouwens de enige niet. Het Leidse studentencorps had aan het eind van de jaren zestig zo weinig aanwas, dat het een paar jaar later noodgedwongen fuseerde met zijn tegenhanger, de Vereniging van Vrouwelijke Leidse Studenten. Dat zou een gouden greep blijken. Maar zelfs met meisjes erbij trok het corps mij voor nog geen millimeter.

Lees hier de volledige column ‘Boudewijn en de Blauwe Schuit’ door Jaap Goedegebuure.