gepubliceerd op 5 juli 2019
Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2019

Jaarlijks brengt de NBV, de Nederlandse Boekhistorische Vereniging, in samenwerking met Uitgeverij Vantilt het Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis uit, dat een gevarieerd overzicht geeft van nieuw onderzoek op het gebied van de Nederlandse boekgeschiedenis. Het jaarboek wordt gewoonlijk in juni tijdens de jaarvergadering gepresenteerd. Alle leden van de NBV ontvangen een exemplaar, maar het jaarboek is ook in de reguliere boekhandel te koop.

De 26ste editie van het Jaarboek, die dit jaar is verschenen, heeft als thema ‘Boek en beeld’ meegekregen. De relatie tussen boek, tekst, typografie en beeld wordt in deze jaargang uitgebreid onderzocht vanuit zeer wisselend perspectief. Boek en boekillustratie worden zo belicht van de middeleeuwen tot heden. Met speciale aandacht voor prenten, atlassen, houtsneden, kinderboekillustraties, strips en nog heel veel meer. Daarnaast biedt het Jaarboek zoals gebruikelijk een reeks stevige artikelen van uiteenlopende aard. Onder andere over drukken van Bredero en over Haarlemse meesterproeven uit de achttiende eeuw.

Lid worden van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging kan via deze link.

Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 2019, nummer 26, Uitgeverij Vantilt, paperback, 224 pag., € 29,50
ISBN: 9789460044328