gepubliceerd op 18 juni 2019
NLM Digitaal: ‘Een onbekende variant van het Wilhelmus: het Watersnood-Wilhelmus uit 1881’ door Lotte Jensen

Naast de jaarlijkse papieren editie van het Nieuw Letterkundig Magazijn verschijnt er ook een aantal digitale NLM-artikelen op de website van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. In deze NLM Digitaal het artikel ‘Een onbekende variant van het Wilhelmus: het Watersnood-Wilhelmus uit 1881′ door Lotte Jensen:

In de loop der tijd zijn al heel wat varianten op het Wilhelmus geschreven. Onlangs is een wel heel bijzondere versie opgedoken: het Watersnood-Wilhelmus uit 1881. Nationale saamhorigheid en liefdadigheid komen in deze versie op unieke wijze samen.

Lees hier het volledige artikel ‘Een onbekende variant van het Wilhelmus: het Watersnood-Wilhelmus uit 1881′ door Lotte Jensen.