woensdag 12 juni 2019 om 17:00 uur
Spui25, Spui 25-27, Amsterdam
gepubliceerd op 8 mei 2019
Presentatie ‘My Mother’s Mother’s Mother. South African Women’s Writing from 17th Century Dutch to Contemporary Afrikaans’

Op woensdagmiddag 12 juni vindt in Spui25 te Amsterdam de presentatie plaats van My Mother’s Mother’s Mother. South African Women’s Writing from 17th Century Dutch to Contemporary Afrikaans, geschreven door Pieta van Beek en Annemarié van Niekerk.

Dit boek volgt het spoor terug vanuit de eigentijdse Afrikaanse vrouwenliteratuur naar haar zeventiende-eeuwse Nederlandstalige wortels aan de Kaap. Onderwijskansen voor meisjes veranderde een cultuur van religieuze geschriften in een literatuur van internationale status. Dankzij een overzicht van deze teksten ontvouwt zich de veelbewogen geschiedenis van Zuid-Afrika, een land dat de ontwikkeling doormaakte van een kolonie en een apartheidsstaat naar een moderne democratie.

Deze middag presenteren auteurs Pieta van Beek en Annemarié van Niekerk hun boek en vertellen over de vele verschillende Zuid-Afrikaanse vrouwengeschriften. Dichteres Antjie Krog leest voor uit eigen werk. Ook worden de eerste exemplaren aangeboden aan kunstenares Marlene Dumas en de Vlaamse dichter en schrijver Tom Lanoye, die hierop beiden hun reactie op het boek zullen geven.

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Athenaeum Boekhandel en Leiden University Press.

Aanmelden

De toegang tot deze middag is gratis. U kunt zich hiervoor opgeven via deze link.