gepubliceerd op 26 maart 2019
Een nieuwe uitgave van Van Lenneps ‘De lotgevallen van Ferdinand Huyck’

In de reeks L.J. Veen Klassiek is een heruitgave van De lotgevallen van Ferdinand Huyck van Jacob van Lennep verschenen. De inleiding bij deze nieuwe uitgave is van Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde en schrijver van de Van Lennep-biografie Een bezielde schavuit uit 2018.

De lotgevallen van Ferdinand Huyck verscheen oorspronkelijk in 1840 en geldt als een van de grootste klassiekers van de Nederlandse literatuur. Na zijn grand tour in Italië keert de jonge jurist Ferdinand Huyck terug naar Nederland, waar hij verwikkeld raakt in allerlei situaties en intrigerende personen ontmoet. Zoals de bevallige Henriëtte Blaek, op wie Ferdinand verliefd wordt, en haar lastige oom Jacobus, die wil dat zij met een ander trouwt. De voortvluchtige redder-in-nood Bos, die Ferdinand op zijn beurt zal proberen te helpen, en diens mooie dochter Amelia – op wie Henriëtte jaloers wordt.

De lotgevallen van Ferdinand Huyck, Atlas Contact, paperback, 608 pag., € 25,-

ISBN: 9789020415872