donderdag 21 maart 2019 om 09:00 uur
Erasmushuis, Blijde Inkomststraat 21, Leuven, België
gepubliceerd op 27 februari 2019
Jaarcongres Werkgroep Achttiende Eeuw: Portraits & Poses

Op 21 en 22 maart vindt in Leuven het jaarcongres van de Werkgroep plaats, met als titel Portraits & Poses: Representations of Female Intellectual Authority, Agency and Authorship in Early Modern and Enlightenment Europe. Dit jaar focust het congres op de visuele en tekstuele representatie van vrouwelijke autoriteit in de vroegmoderne periode, in Europees en interdisciplinair perspectief. Hoe navigeerden vrouwelijke intellectuelen en professionals hun publieke profiel in een maatschappij waarin vrouwelijkheid doorgaans werd geassocieerd met de privésfeer? Welke rol speelden portretten en publicaties daarin en hoe was de verhouding tussen lokale bekendheid en internationale faam?

Lezingen worden gehouden in het Engels (en Frans), met als keynotes Cordula von Wyhe (York University), Biancamaria Fontana (Université de Lausanne) en Catriona Seth (Oxford University).

Het volledige programma plus praktische informatie is te vinden op de speciale website voor het congres.

Aanmelden

De kosten voor dit jaarcongres komen op €50 (of €25 per dag). Studenten en Werkgroep-leden betalen €40 (of €20 per dag). U wordt verzocht ter plekke contant te betalen. Wel dient u zich vooraf uw deelname kenbaar te maken via beatrijs.vanacker@kuleuven.be