gepubliceerd op 9 februari 2019
Hanneke Eggels’ Rapiarium: Leven met de pen

Van Hanneke Eggels verschijnt op 15 februari bij uitgeverij Cour de Culture Rapiarium. Lezen met de pen. In Rapiarium brengt Eggels een heel persoonlijke ode aan de voor haar betekenisvolle schrijvers en denkers. Het bevat een selectie van citaten uit de notitieboeken die zij vanaf 1980 bijhield tijdens het lezen. Rapiarium is daarmee een prachtige dwarsdoorsnede uit de literatuur, inclusief honderd citaten van Nobelprijswinnaars.

Hanneke Eggels noemt zichzelf een discriminerende lezer. Zij las met de pen en haar notitieboekjes inspireerden haar tot een geestelijke oefening: herkauwen met het hart om zelf schrijver te worden. Tweehonderdvijftig citaten staan chronologisch genoteerd. Eggels specialiseerde zich in de Nobelprijs voor de literatuur en leidde het werk in van de winnaars van deze prestigieuze prijs. Het tweede deel van Rapiarium. Lezen met de pen bevat een unieke verzameling van honderd citaten van Nobellaureaten.

Op zondag 17 maart organiseert Cour de Culture van 14.00 tot 16.30 uur een matinee met aansluitend een borrel als doop van de boekpublicatie Rapiarium. Lezen met de pen. Details over de boekpresentatie volgen half februari. Dan kunt u zich ook direct aanmelden. Zie ook: www.eggels.com

Rapiarium. Lezen met de pen, Uitgeverij Cour de Culture, paperback, 132 pag., € 25,-

ISBN: 9789491206115