gepubliceerd op 21 december 2018
Een nieuwe aflevering van De Moderne Tijd

Vorige maand verscheen al een speciale voorpublicatie van het artikel van Hanneke Nap, Iris van der Zande, Eelco Kramer en Gonda van den Heuvel, getiteld ‘Onder de huid van Zwarte Piet. (Schrik)figuren rond het Sint-Nicolaasfeest in de negentiende eeuw’, maar nu is het volledige tweede nummer van De Moderne Tijd van dit jaar ook verschenen.

Naast het hierboven genoemde artikel bevat het tijdschrift een bijdrage van Marianne Braun, ‘Vrouwen en vrede, mannen en oorlog?’, over Wilhelmina Druckers feminisme in de Eerste Wereldoorlog. Corné Smit laat de lezer zien hoe het conservatieve Dagblad van Zuidholland en ‘s-Gravenhage populistische trekjes kreeg in ‘Voor de vorst, maar in naam van het volk’. Als laatste schrijft Louis Veen over Piet Mondriaan en het neoplastisch kunstonderwijs.

De Moderne tijd is het tijdschrift van Werkgroep De Moderne Tijd. Een abonnement op De Moderne Tijd kunt u afsluiten via de website van Uitgeverij Verloren.

De Moderne Tijd, jaargang 2, 2018, nummer 2.