gepubliceerd op 18 december 2018
Themanummer Indische Letteren: Indische beroemdheden

Op zondag 5 november 2017 organiseerde de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde haar jaarlijkse Bronbeek-symposium met als thema ‘Indische beroemdheden’. Als eregast was muzikant en schrijver Ernst Jansz uitgenodigd. De lezingen die op deze dag werden gegeven zijn nu verzameld en gepubliceerd in het nieuwe nummer van het tijdschrift Indische Letteren.

De aflevering opent met een stuk van  Annet Mooij over  ‘The topic of the day’. Zij beschrijft Mina Krusemans weerzien met Indië. Vervolgens laat Vilan van de Loo de lezer kennismaken met het testosteronproza van J.B. van Heutsz (Van de Loo werkt aan een biografie van deze ‘militaire superster’). Ook de lezingen van Jaap Goedegebuure (over Couperus), Liesbeth Hesselink (over Nel Stokvis-Cohen Stuart), Gerard Termorshuizen (over Dominique Berretty) en Arnoud Arps (over Raymond Westerling) zijn opgenomen in deze Indische Letteren. Het tijdschrift besluit met een stuk van Sander Bax over de Van Dis-mythe.

Het tijdschrift wordt toegestuurd aan alle leden van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde. Wilt u ook lid worden of dit nummer bestellen?  Via de website van Uitgeverij Verloren kunt u het tijdschrift aanschaffen of een abonnement op het tijdschrift afsluiten.

Indische Letteren, 33ste jaargang, nummer 4, december 2018.