gepubliceerd op 7 december 2018
De Navorscher: over Christine Boxman-Winkler

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde is niet alleen een van de oudste verenigingen van ons land, maar vormt tevens een imposant netwerk van wetenschappers en onderzoekers. Via onze website en nieuwsbrief wil de MdNL haar leden de mogelijkheid geven voor hun onderzoek gebruik te maken van dit netwerk, door het stellen van vragen over personen, bronnen of ander documentair materiaal.

In deze De Navorscher vraagt Jack van der Weide uw aandacht voor het volgende:

Jack van der Weide is ten behoeve van biografisch onderzoek op zoek naar materiaal over Christine Boxman-Winkler (1857-1924). Onder het pseudoniem E.S. verschenen van haar twee romans, Stille wegen (1898) en Gebroken licht (1905). Daarnaast publiceerde zij korte verhalen, poëzie, beschouwingen en recensies in De Nieuwe GidsDe Kroniek en De Gids. Ze was bevriend met onder meer Jan Veth en Lodewijk van Deyssel, was al op jonge leeftijd tweemaal weduwe en woonde een groot deel van haar leven op Huize Oudwijk in Utrecht. Ook voor exemplaren van de beide genoemde romans is nadrukkelijk belangstelling.

Jack van der Weide

jackvanderweide64@gmail.com

Wilt u de leden van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde ook een vraag of verzoek voorleggen? Aarzel dan dan niet te e-mailen naar webredactie@mdnl.nl