gepubliceerd op 27 november 2018
De navorscher: over Charlotte A. van Manen

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde is niet alleen een van de oudste verenigingen van ons land, maar vormt tevens een imposant netwerk van wetenschappers en onderzoekers. Via onze website en nieuwsbrief wil de MdNL haar leden de mogelijkheid geven voor hun onderzoek gebruik te maken van dit netwerk, door het stellen van vragen over personen, bronnen of ander documentair materiaal.

Het spits voor deze nieuwe rubriek De navorscher wordt afgebeten door Wijnand Mijnhardt:

Wijnand Mijnhardt is ten behoeve van een biografische publicatie op zoek naar alle mogelijke materiaal (m.u.v. wat in openbare bibliotheken beschikbaar) is over dr. Charlotte A. van Manen (1880-1961). Ze studeerde in Berlijn, promoveerde in Zürich en was actief in de vrouwenbeweging. Ze had een stevig oeuvre: ze publiceerde veel over armenzorg en arbeidsvraagstukken en schreef een grote studie in zes delen een studie over het NOT-fonds (1935). Direct na de Duitse inval vluchtte ze naar Zuid-Afrika en later naar de VS. Ze overleed in Lausanne.

Wijnand Mijnhardt

Slotstraat 12

4101 BH Culemborg

w.w.mijnhardt@uu.nl

Wilt u de leden van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde ook een vraag of verzoek voorleggen? Aarzel dan dan niet te e-mailen naar webredactie@mdnl.nl