zondag 18 november 2018 om 20:00 uur
TAQA Theater De Vest, Alkmaar
gepubliceerd op 26 september 2018
Eerste Joost Zwagerman Lezing door Simon Schama

Op 18 november aanstaande vindt de eerste Joost Zwagerman Lezing in TAQA Theater De Vest in Alkmaar plaats. Voor de lezing, die steeds op de geboortedag van Joost Zwagerman (1963-2015) plaatsvindt, zal steeds een vooraanstaande schrijver, journalist of beeldend kunstenaar van internationale betekenis worden uitgenodigd om te reflecteren op de functie van beeldende kunst en literatuur en de relatie tussen de twee domeinen.

Aan kunsthistoricus Simon Schama valt de eer te beurt de eerste Joost Zwagerman Lezing uit te spreken. De introductie en het interview zijn in handen van Robbert Dijkgraaf, hoogleraar te Princeton. Tijdens deze avond wordt ook de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. Hierover leest u hier meer!

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en TAQA Theater De Vest / De Grote Kerk Alkmaar en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar.

Het programma begint om 20.00 uur. Kaarten à  € 17,50, inclusief een consumptie, zijn verkrijgbaar via www.joostzwagermanlezing.nl.

 

De Joost Zwagerman Lezing is een initiatief van Stedelijk Museum Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard en TAQA Theater De Vest/ De Grote Kerk Alkmaar en mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Alkmaar en Victorie Cultuurfonds en wordt geproduceerd in samenwerking met De Arbeiderspers, de Erven van Joost Zwagerman en mediapartner de Volkskrant.