gepubliceerd op 21 augustus 2018
Winnaars Academische Jaarprijzen bekend!

Vandaag zijn de winnaars van de Academische Jaarprijzen van de MdNL bekend gemaakt. Dit jaar worden de beste masterscriptie, het beste artikel en de beste dissertatie op het gebied van de Nederlandse letterkunde 2016 en 2017 bekroond.

Dissertatie

Daan Rutten, De ernst van het spel: Willem Frederik Hermans en de ethiek van de persoonlijke mythologie. Universiteit Utrecht, 2016.

Artikel

Lucas van der Deijl, Saskia Pieterse, Marion Prinse and Roel Smeets, ‘Mapping the Demographic Landscape of Characters in Recent Dutch Prose: A Quantitative Approach to Literary Representation’. In: Journal of Dutch Literature, 7.1 (2016), p. 20-42.

Scriptie

Aafje de Roest, ‘BUURTVADERS’. Een kritische lezing van de performance van represent door vier Nederlandse hiphopartiesten. Begeleid door prof. dr. Geert Buelens en dr. Saskia Pieterse, Universiteit Utrecht.

De prijzen zullen tijdens de Laureatenmiddag op 29 september aanstaande te Leiden worden uitgereikt. Hou deze website in de gaten voor nadere details.

Lees het reglement voor de Academische Jaarprijzen hier.