donderdag 6 september 2018 om 16:15 uur
Lorentzzaal, Kamerlingh Onnesgebouw, Steenschuur 25, Leiden
gepubliceerd op 17 augustus 2018
27ste Bert van Selm-lezing door Odile Heynders

Op donderdagmiddag 6 september 2018 zal in Leiden de zevenentwintigste Bert van Selm-lezing plaatsvinden met de voordracht van prof. dr. Odile Heynders (Tilburg University) onder de titel: ‘Perspectief, verbeelding en pragmatisme. Schrijfsters in het publieke debat.’

Internationaal bekende schrijfsters als Zadie Smith, Leïla Slimani of Arundhati Roy geven in hun werk kritische opvattingen over sociale en politieke kwesties. Zij bespreken ervaringen van vrouwen en laten een vrouwelijk engagement zien. In deze lezing wordt onderzocht welke verschillende rollen schrijfsters in Nederland innemen. Wat zijn onderwerpen waarmee zij zich bezighouden en welke retorische strategieën zetten zij in? Jolande Withuis, Joke van Leeuwen en Joke J. Hermsen worden opgevoerd als publieke intellectuelen. Zij dragen, ieder op andere wijze, argumenten aan om sociale kwesties anders te bekijken, en bieden tegengas aan doemdenkers.

Toegang

Alumni van de opleiding Nederlands, studenten, docenten, vakgenoten en andere belangstellenden worden van harte uitgenodigd deze lezing bij te wonen.

De lezing vindt plaats in de Lorentzzaal van het Kamerlingh Onnesgebouw, Steenschuur 25, 2311 ES Leiden, en begint om 16.15 uur (Let op: dit is een gewijzigde locatie). Aansluitend wordt een drankje geschonken. De toegang is vrij, maar u dient tijdig een plaats te reserveren door een e-mail te sturen naar r.a.m.honings@hum.leidenuniv.nl.

Uitgave

De lezing wordt uitgegeven door de Stichting Neerlandistiek Leiden in samenwerking met uitgeverij Primavera Pers en verschijnt op 6 september. U kunt in het bezit komen van een of meer exemplaren door € 8,90 (of een veelvoud daarvan) over te maken op IBAN NL77INGB0003881447 van de Stichting Neerlandistiek Leiden te Leiden, onder vermelding van ‘27e Bert van Selm-lezing’. Gelieve bij uw betaling uw naam en adres te vermelden! De bestelling is na afloop van de lezing af te halen of zal na die datum worden toegezonden.