donderdag 27 september 2018 om 20:00 uur
Oude Lutherse kerk, Singel 41, Amsterdam
gepubliceerd op 13 augustus 2018
Avondvullend programma rondom biografie Frans Kellendonk

Op 27 september aanstaande verschijnt Kellendonk. Een biografie, geschreven door Jaap Goedegebuure. Bij Spui25 te Amsterdam (locatie Oude Lutherse kerk) vindt om die reden een avondvullend programma plaats over Frans Kellendonk (1951-1990). Kellendonk is een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie: geroemd om de stilistische kwaliteit van zijn werk, spraakmakend én omstreden vanwege zijn niet zelden controversiële thematiek.

In zijn biografie schetst Jaap Goedegebuure Kellendonks intellectuele ontwikkeling en laat hij zien hoe persoonlijke ervaringen werden omgevormd tot verhalen en romans met een algemene geldigheid. Voor dit levensverhaal maakte hij gebruik van tot nu toe gesloten archieven en recentelijk opgedoken brieven en documenten. Ze werpen nieuw licht op een briljante stilist en een verbeten karakter.

Aan deze avond werken o.a. Bas Heijne, Xandra Schutte, Ed Spanjaard (piano) en Jaap Goedegebuure mee. De presentatie is in handen van Stephan Sanders. Nina Polak, Arie Storm en A.F.Th. van der Heijden lezen hun favoriete Kellendonk-fragment voor.

Aanmelden:

De toegang tot deze avond is gratis. U kunt zich aanmelden via deze link.