donderdag 23 augustus 2018 om 19:30 uur
OBA-Theater, 7de etage van de Centrale Openbare Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam.
gepubliceerd op 18 juli 2018
Bredero – 400 jaar ’t Kan verkeeren!

23 augustus 2018 is het 400 jaar geleden dat de dichter en toneelschrijver Gerbrand Adriaensz. Bredero overleed. Een populaire Amsterdammer die zijn publiek recht bij het hart wist te pakken. Ter gelegenheid van deze sterfdag vindt dan in het OBA Theater te Amsterdam een bijzondere viering plaats, want zijn motto geldt nog altijd: geniet van het leven, maar bedenk dat ’t kan verkeeren!

Wie was Bredero? We beleven het opnieuw in de volkse scènes uit zijn bekende toneelstukken De Spaanse Brabander en de Klucht van de koe en in de emotionele liedjes uit het Groot liedboek. Zijn thema’s zijn de onze. Ook in zijn tijd moest Nederland positie kiezen tegenover immigranten en kende de maatschappij winnaars en verliezers. Wat zijn werk voor vandaag betekent horen we in gesproken columns, een feestrede, een gesprek over de Nederlandse toneeltraditie en de presentatie van De hartenjager, het nieuwste boek van René van Stipriaan.

Met bijdragen van Mark Rietman, Joke van Leeuwen, Jules Croiset, Marita Mathijsen, Hans Croiset, Herman Pleij,Theatergroep De Kale en anderen. Samenstelling en regie is in handen van Ronald Klamer, in samenwerking met Stichting Bredero 2018.

Toegang

De Bredero-avond in het OBA Theater op 23 augustus aanstaande begint om 19:30. Via deze link kunt u toegangsbewijzen aanschaffen.

Meer informatie vindt u op de website Bredero2018.nl