gepubliceerd op 9 juli 2018
Jaarboek 2018 Nederlandse Boekhistorische Vereniging verschenen!

Afgelopen maand is bij Uitgeverij Vantilt het vijfentwintigste Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis verschenen, het peer-reviewed periodiek van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging. Deze mijlpaal is voor de redactie reden om uit te pakken met een speciale, dikke jubileumeditie. Jubilea en feesten staan centraal in deze aflevering, waarin boekwetenschappers van naam en faam terugblikken op vijfentwintig jaar Nederlandse boekgeschiedenis en vooruitkijken naar de rol van de boekwetenschap in de toekomst. In deze bundel vindt u stukken van o.a. Wijnand Mijnhardt, Jan Bos, Alicia C. Montoya, Lisa Kuitert, Mart van Duijn en Berry Dongelmans.

Ook wordt er teruggekeken op het jaarboek zelf: wat voor artikelen werden er geschreven, welk onderwerp kreeg de meeste aandacht en welk (te) weinig? Daarnaast treft de lezer uiteraard de gebruikelijke reeks degelijke algemene artikelen aan waar het Jaarboek om bekendstaat. In dit nummer zal worden geschreven over incunabelen, over blijde inkomsten, over de handschriftproductie van kloosters, over drukkers in de achttiende eeuw, over bibliografie en catalografie in het tijdperk van digitalisering en over nog heel veel meer.

Klik hier om de inhoudsopgave te bekijken en/of het jaarboek te bestellen.

Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis 25, Uitgeverij Vantilt, paperback, 304 pag., € 29,50

ISBN: 9789460043857