gepubliceerd op 20 juni 2018
Oproep voor bijdragen aan de nieuwe rubriek ‘Uit de bibliotheek’

De bibliotheek van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, sinds 1876 ondergebracht bij Universitaire Bibliotheken Leiden, bevat meer dan honderdduizend gedrukte werken, maar ook handschriften, archieven en verschillende deelcollecties. Over de collectie verscheen o.a. Dierbaar magazijn. De bibliotheek van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, onder redactie van B. Dongelmans, F. van Oostrom en P. van Zonneveld (1995).

Op de website van de MdNL zal binnenkort een nieuwe reeks van start gaan: Uit de bibliotheek. Hierin wordt per aflevering een bijzonder of opmerkelijk object uit de omvangrijke collectie van de Maatschappij uitgelicht aan de hand van een afbeelding en een korte tekst.

Heeft u een favoriet item uit de bibliotheek van de MdNL dat u graag (nog) eens onder de aandacht zou willen brengen? Bent u tijdens uw onderzoek binnen de collectie gestuit op een interessant boek of handschrift? Of vindt u dat een bepaald object van de MdNL meer belangstelling verdient? Meldt u dan aan bij de webredactie (webredactie@mdnl.nl) van de Maatschappij om mee te werken aan de reeks Uit de bibliotheek.