gepubliceerd op 28 mei 2018
Een nieuw nummer van De Moderne Tijd

Deze week is het eerste nummer van de tweede jaargang van De Moderne Tijd verschenen. Deze aflevering bevat, naast de recensierubriek ‘Boekzaal der geleerde wereld’, vier grote artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Het tijdschrift opent met een stuk van Luca van Buren over het Museum voor Onderwijs en Kunst te Rotterdam, getiteld ”Centrum van weldadige kracht voor het onderwijs’ of ‘koopmanszaak’?’ In dit artikel schetst Van Buren de geschiedenis van dit bijzondere museum dat van 1880 tot 1886 bestond.

In ‘Ben je wat je leest?’ gaat Bram Lambrechts in op de Cahiers van een lezer van E. du Perron en in ‘In ’t harte van Java’ schrijft Kris Steyaert over exotiek en nationalisme in het Indische oeuvre van Willem Jacobsz. Hofdijk. Deze aflevering van De Moderne Tijd besluit met een stuk van Lieske Tibbe over het tijdschrift Nieuw Rusland/ Cultuur der U.d.S.S.R.

Een abonnement op De Moderne Tijd kunt u afsluiten via de website van Uitgeverij Verloren.

De Moderne Tijd, jaargang 2, 2018, nummer 1.