Zaterdag 16 juni 2018
om 11:00 uur
Teylers Museum, Haarlem
gepubliceerd op 12 mei 2018
Jubileumdag: De knetterende achttiende eeuw

In 2018 viert de Werkgroep 18e Eeuw haar vijftigjarig jubileum. Op zaterdag 16 juni 2018 staan we stil bij dit feit met een feestelijke dag in Teylers Museum, onder de titel De knetterende achttiende eeuw.

In de ochtend zal prof.dr. Wijnand Mijnhardt een lezing geven in de Gehoorzaal van het museum. In de middag nemen leden van de werkgroep Teylers Museum over. Zij vertellen over hun favoriete objecten uit de collectie. Zo behandelt Frans van Lunteren de Beringer Lügensteine, een achttiende-eeuws geval van wetenschapsfraude. Ruben Verwaal vertelt over achttiende-eeuws aderlaten en Klaas Van Gelder over de medaille die werd geslagen ter gelegenheid van de ‘onthuldiging’ van keizer Jozef II in 1790.

Ook in de normaal gesproken niet voor publiek toegankelijke bibliotheek zullen verschillende objectpresentaties te beluisteren zijn. Hiernaast zijn er een aantal workshops, onder andere Brieven vouwen en verzegelen op z’n achttiende-eeuws (door David van der Linden) en Leer een achttiende-eeuwse hit zingen (door Jelma van Amersfoort en Sigurd van Lommel).

Het complete programma vindt u hier.

Aanmelden voor deze feestelijke dag kunt u doen via deze link.