zaterdag 2 juni 2018 om 09:00 uur
AGA LAB, De Roos van Dekamaweg 7, Amsterdam
gepubliceerd op 25 april 2018
Jubileumworkshop NBV in AGA LAB

De Nederlandse Boekhistorische Vereniging bestaat 25 jaar en viert dat met een jubileumcongres (1 juni) en een jubileumworkshop oude en nieuwe druktechnieken en drukmaterialen (2 juni bij AGA LAB).

AGA LAB is een werkplaats en laboratorium voor kunstenaars en ontwerpers. AGA LAB (voorheen Amsterdams Grafisch Atelier) is het oudste grafische atelier in Nederland. Het werd in 1958 opgericht door  Harry van Kruiningen en G.J. Winterink. Nog steeds maken, onderzoeken en experimenteren kunstenaars en ontwerpers hier dagelijks met een breed scala aan grafische technieken, inkt en papier (of anders). Naast prints, unieke of in editie, worden hier ook regelmatig kunstboeken gemaakt.

AGA LAB en de Nederlandse Boekhistorische Vereniging ontwierpen samen een workshopdag waarin u veel van deze technieken zal toepassen. Het wordt een dag om de mouwen op te stropen en onder de deskundige begeleiding van een gedreven team van AGA LAB zelf te gaan drukken. Gezamenlijk zal een oplage van een speciale jubileumeditie worden vervaardigd waarvan iedereen een eigen exemplaar meeneemt.

Zie voor het volledige programma en hoe aan te melden de website van de NBV.