gepubliceerd op 24 februari 2018
Een speciale editie van Indische Letteren: ‘Multatuli nu’

Bij Uitgeverij Verloren is een speciale aflevering van het tijdschrift Indische Letteren verschenen: Multatuli nu. Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk. Deze uitgave, die maar liefst 200 pagina’s telt en full colour is uitgegeven, stond onder redactie van Jacqueline Bel , Rick Honings en Jaap Grave.

Multatuli nu bevat de teksten van de lezingen die op vrijdag 27 januari 2017 werden gehouden ter gelegenheid van het symposium 130 jaar later. Nieuwe perspectieven op Multatuli. De inhoud is zeer divers: zo schrijft Olf Praamstra over  Multatuli’s eerste vrouw, Jane Fenoulhet over de donkere kracht van Multatuli’s Minnebrieven en Laurens Ham over de Max Havelaar in de eenentwintigste-eeuwse populaire jongerencultuur. Daarnaast bevat het boekwerk nog negen andere bijdragen.

Aan de abonnee’s van Indische Letteren wordt Multatuli nu als geschenk aangeboden. Heeft u nog geen abonnement op het tijdschrift? U kunt lid worden via deze link.

Multatuli nu. Nieuwe perspectieven op Eduard Douwes Dekker en zijn werk.  (Indische Letteren, 35ste jaargang, nummer 1, maart 2018).