vrijdag 23 maart 2018 om 09:30 uur
Oude Sterrewacht, Sterrenwachtlaan 11, Leiden
gepubliceerd op 24 januari 2018
Biografiedag: De schrijversbiografie in de kijker

Op vrijdag 23 maart 2018 organiseert het Louis Couperus Genootschap een ‘Biografiedag’ in de Oude Sterrewacht in Leiden onder de titel: ‘Tussen slijk en sterren. De schrijversbiografie in de kijker’.

’s Ochtends staan vier lezingen op het programma van onder meer Elisabeth Leijnse en Wim Hazeu rondom het thema ‘Pijnpunten in de biografie’. ’s Middags geven ervaren biografen als Jaap Goedegebuure, Elly Kamp en Gé Vaartjes en Eric Palmen van Biografieportaal.nl praktische workshops over het schrijven, lezen en recenseren van schrijversbiografieën. Liefhebbers van biografieën, (aspirant)biografen en studenten zijn van harte welkom. De Biografiedag kost €17,50 inclusief lunch. Klik hier voor het volledige programma (pdf).

Via deze link kunt u zich inschrijven voor de Biografiedag. Na aanmelding krijgt u een keuzeformulier voor de middagworkshops.

Voor de organisatie van de Biografiedag werkt het Louis Couperus Genootschap samen met de Universiteit Leiden, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en het Bordewijk Genootschap.