donderdag 15 juni 2017 om 17:00 uur
Boekhandel Pied à Terre, Overtoom 135-137, Amsterdam
gepubliceerd op 5 juni 2017
Boekpresentatie ‘Trefpunt Riga’ van Jan Paul Hinrichs

Hinrichs Riga

Op donderdag 15 juni aanstaande om 17:00 uur zal in de Amsterdamse boekhandel Pied à Terre het nieuwe deel in Het Oog in ’t Zeil Stedenreeks worden gepresenteerd: Trefpunt Riga geschreven door Jan Paul Hinrichs. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Alexander Münninghoff.

De Letse hoofdstad Riga is van oudsher een modieuze, kosmopolitische en muzikale handelsstad waarop Baltische Duitsers, Letten en Russen hun stempel drukten. Trefpunt Riga peilt de literaire ziel van de stad. Een melancholieke en amoureuze kant speelt de hoofdrol, met opstellen over Kurt Tucholsky, Walter Benjamin, Giuseppe Tomasi di Lampedusa en anderen die tegen de achtergrond van de imposante stad van Jugendstil en art deco een grote liefde troffen. Late liefde is ook het thema van het befaamde toneelstuk Herfst in Riga van Aleksej Arboezov. Dit speelt aan het strand bij Riga, waarheen we ook de jonge Osip Mandelstam en de door de tsaar verbannen Maksim Gorki volgen.

Aanmelden:

Als u bij de presentatie aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden via
aanmelden@lubberhuizen.nl o.v.v. Trefpunt Riga.