gepubliceerd op 19 mei 2017
Het complete proza van Marten Toonder

Bommel boeken

Marten Toonder (1912-2005) was niet alleen tekenaar en schrijver van het bijzondere oeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maker van talloze andere strips, illustrator, tekenfilmer en dichter, maar hij schreef ook een grote hoeveelheid essays, artikelen, autobiografische stukken en korte verhalen. Vanaf mei 2017 verschijnen al deze verspreid verschenen kortere prozastukken voor het eerst compleet in boekvorm in een vierdelige reeks, Het complete proza van Marten Toonder, bezorgd door Kaas Driebergen en Dick de Boer.

Veel van dit materiaal is voor de liefhebber moeilijk te bereiken. Het is verspreid over talloze kranten, tijdschriften en boekuitgaven. Er zijn in deze uitgave zelfs vijftien essays en lezingen opgenomen die nog niet eerder gepubliceerd zijn.

Deze vier boeken worden in 2017-2018 door Driebergen zelf uitgegeven. Ze zijn te bestellen via zijn website. Deel 1 is verschenen in mei 2017, en in een jaar tijd is de reeks compleet.

Via deze link kunt u de inhoudsopgaven bekijken en de delen bestellen.