gepubliceerd op 6 februari 2017
Nieuws van de DBNL, met o.a. Arthur van Schendel

Iedere maand voegt de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren weer nieuwe titels toe. In 2017 is het ruim 70 jaar geleden dat de schrijver Arthur van Schendel (1874-1946) overleed. Dit betekent dat zijn werk nu rechtenvrij is. Vandaar dat met de Arthur van Schendel stichting is besloten om zijn Verzameld werk online beschikbaar te stellen. Het verzameld werk telt acht delen en bevat pareltjes als Een zwerver verliefd, Het fregatschip Johanna Maria en De waterman. Later dit jaar volgen nog zijn Jeugdherinneringen in een uitgave uit 1989, waarin de auteur op verzoek van zijn kinderen zijn jeugd in Nederlands-Indië beschrijft, en anekdotes vertelt over zijn tijd in Haarlem, Den Haag en Amsterdam. In 2016 zijn ook Drie Hollandse romans online gekomen in een editie van Hans Anten, Wilbert Smulders en Joke van der Wiel uit 2010.

Daarnaast werden onder andere nieuwe titels van C.J. Kievit, Melatie van Java en Emile Seipgens toegevoegd, en ook jaargangen van Dietsche Warande en Belfort, Neerlandia en De Tijdspiegel.

Klik hier voor een volledig overzicht van de nieuwe titels van februari.

dbnl