Woensdag 9 oktober 2024
om 13:00 uur
Kerkzaal van Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam
gepubliceerd op 27 juni 2024
Symposium ‘Echt nep? Dathenus als Dichter des Vaderlands’

Oktober is de Maand van de Geschiedenis en het thema in 2024 is ‘Echt nep’. Het HDC Centre for Religious History sluit net als vorige jaren aan met een publiekssymposium vanuit de focus op de Nederlandse religiegeschiedenis en de speerpunten Heritage, Digitality & Competence. Dit symposium vindt plaats op woensdagmiddag 9 oktober aanstaande om 13:00 in de Kerkzaal van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Centraal dit symposium staat de persoon van de bekende prediker en psalmberijmer Petrus Dathenus (1531-1588). Digitale tools zeggen dat hij de dichter van het Wilhelmus is, maar kenners vinden dat nep. Hoezo? Er bestaat van hem een portret, maar is dat wel echt? Wil de ware Dathenus opstaan? Een vraag voor Els Stronks, Heleen van de Fliert, Lieke van Deinsen, Rudi Ekkart en Fred van Lieburg.

Aanmelden

Het symposium vindt op woensdag 9 oktober van 13:00 tot 16:30 plaats in de Kerkzaal van Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, Amsterdam. Toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via hdc@vu.nl