gepubliceerd op 9 juli 2024
‘Friezen in Rome’, de nieuwe roman van Atte Jongstra

Bij Uitgeverij De Arbeiderspers is de nieuwe roman van Atte Jongstra verschenen, Friezen in Rome. Fries historicus Atte Sixma werkt op het Academisch Instituut te Rome, omringd door diverse wetenschappers en kunstenaars, aan een onderzoek naar Friese strijders voor keizers en het Vaticaan. Zijn aanwezigheid loopt uit de hand. Lastige vragen uit het Leeuwarder thuisfront brengen hem steeds verder in het nauw, en pesterijen door collega-fellows en seksuele escapades helpen niet mee. Alles staat op losse schroeven. Heeft het Friese volk eigenlijk wel bestaan? En Sixma zelf… Is hij nog te redden?

Friezen in Rome gaat over het schrijven van een Friese oergeschiedenis door een bedrieger. En dat in onze tijd, waarin bedriegers de macht in de wereld lijken over te nemen. Kortom: de ingrediënten voor een typische, buitenissige, prikkelende en vooral geestige roman van Atte Jongstra.

Friezen in Rome, De Arbeiderspers, paperback, 416 pag., € 24,99
ISBN: 9789029550741