Zondag 8 september 2024
om 11:00 uur
Oudkerkhof 26, Utrecht
gepubliceerd op 8 juni 2024
C.C.S. Crone-wandeling met Marijke van Dorst

Op zondagochtend 8 september aanstaande organiseert Salon Saffier een C.C.S. Crone-wandeling door Utrecht, geleid door Marijke van Dorst. Het werk van Crone beslaat niet meer dan 150 pagina’s, toch zag de schrijver, naamgever van de literaire prijs van de stad Utrecht, kans met dit kleine oeuvre de literaire geschiedenis in te gaan als degene die zo herkenbaar geschreven heeft over het Utrecht van de jaren dertig.

Zijn verhalen over de kleine man, de burger met zijn besognes van alledag spelen zich hoofdzakelijk af in een Utrechts decor, maar zijn personages, met al hun wensen en verlangens, zijn universeel. Zijn verzameld proza De schuiftrompet uit 1947 verscheen in een achtste druk bij uitgeverij IJzer in 2022. Waar werd Crone geboren, ging hij op school, woonde, werkte en situeerde hij zijn verhalen én hoe kwamen deze tot stand? De wandeling geeft daar een antwoord op en eindigt in de omgeving van de Bruntenhof met koffie of thee.

Aanmelden

De wandeling start om 11:00 uur bij Oudkerkhof 26 en duurt ongeveer twee uur. Maximaal 15 wandelaars kunnen deelnemen. De kosten bedragen € 16,00 inclusief koffie/thee. In verband met beperkte ruimte tijdig reserveren noodzakelijk via de website van Salon Saffier.