gepubliceerd op 5 juni 2024
Tijdschrift ‘de lage landen’ over de Noordzee

Onlangs verscheen een nieuwe aflevering van het culturele tijdschrift de lage landen, het tweede nummer van deze jaargang. Deze aflevering bevat een themadossier over de Noordzee. Van wie is de Noordzee? Van iedereen, stelt de lage landen vast in dit nummer. Talloze partijen claimen er een deel van: vissers, transportfirma’s, energiebedrijven, cruiserederijen… Tegelijk is de Noordzee van niemand: wie leidt al die bedrijvigheid in goede banen? Dat is een taak van de overheid, maar zij stelt nog te weinig paal en perk aan overbevissing en vervuiling. En wie luistert naar de noden van de zee zelf?

Naast het themadossier ‘Van wie is de Noordzee?’ leest u in de lage landen ook over Anne Frank, Frans Hals, Michel de Klerk en over de doe-het-zelfpoëzie van Astrid Lampe. Ook bevat dit nummer columns van Sarah Meuleman, Elwin Hofman, Marten van der Meulen en Gerdien Verschoor, en recensies van nieuw werk van Marijke Schermer, Joost de Vries, Eric de Kuyper, Guido van Heulendonk, Marja Pruis, Lisa Weeda, Simone Atangana Bekono en vele anderen.

de lage landen, mei 2024, nummer twee, € 19,-