Zaterdag 8 juni 2024
om 14:00 uur
Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden
gepubliceerd op 17 mei 2024
Symposium ‘Niet enkel voor de pronk. De bibliotheek als wereld, de wereld als bibliotheek’

Aansluitend op de Jaarvergadering organiseert de MdNL op zaterdagmiddag 8 juni in het Academiegebouw te Leiden een symposium, met als thema ‘Niet enkel voor de pronk. De bibliotheek als wereld, de wereld als bibliotheek’. Ook niet-leden van de MdNL zijn van harte uitgenodigd dit symposium bij te wonen.

Programma

14.00-14.20    Jaarrede ‒ Collectionerend schrijven. Koen Peeters’ Kamer in Oostende en Georges door Odile Heynders, voorzitter van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.
14.20-14.50    Dierbaar magazijn. Een levende erfgoedcollectie door Mart van Duijn, conservator Na-middeleeuwse handschriften en Archieven bij de Universitaire Bibliotheken Leiden.
14.50-15.20    Tussen de coulissen van de Nederlandstalige letteren. Herman Heijermans en andere toneelschrijvers in de collectie van de MdNL door Goran Bouaziz, student onderzoeksmaster Arts, Literature and Media, Universiteit Leiden.
15.20-15.30    Pauze
15.30-16.00    Schrijven onder druk door Tommy van Avermaete, vakreferent voor Nederlandse taal en cultuur, Engelse taal en cultuur, Film- en Literatuurwetenschap en Franse taal en cultuur bij de Universitaire                  Bibliotheken Leiden.
16.00-16.30    Digitalisering van collecties bij UBL: praktijk en nieuwe mogelijkheden door Kurt De Belder, directeur Universitaire Bibliotheken Leiden, bibliothecaris van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.
16.30               Borrel

Aanmelden

Leden van de MdNL hoeven zich niet aan te melden voor de Jaarvergadering en/of het symposium. Mocht u als niet-lid het symposium willen bijwonen, stuur dan een aanmeldingsmail naar mdnlsecretariaat@gmail.com