Donderdag 2 mei 2024
om 19:00 uur
Boekhandel Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29, Nijmegen
gepubliceerd op 18 april 2024
Presentatie biografie Jacob Campo Weyerman

Bij Boom Uitgevers verschijnt binnenkort de langverwachte biografie van Jacob Campo Weyerman, Nieuwsgier, geschreven door Peter Altena. Op donderdagavond 2 mei aanstaande zal het boek worden gepresenteerd bij Boekhandel Dekker van de Vegt te Nijmegen.

Jacob Campo Weyerman, schrijver, schilder, kunsthandelaar en straatvechter, verhief rumoer tot een kunstvorm. Roddelverhalen waren in de achttiende eeuw geliefd en niemand kon ze zo goed vertellen als hij. Al bij zijn leven was Weyerman een legende, mede dankzij de sterke verhalen die hij over zichzelf vertelde. Zijn schrijverschap was zo succesvol dat vermogende heren zijn pen kochten en hem schandaalverhalen aanleverden.

Hij beledigde de Verenigde Oost-Indische Compagnie, schopte tegen schenen en betaalde zijn rekeningen niet. Het ging van kwaad tot erger, op den duur kreeg de schrijver trekken van een roofdier. Zijn laatste acht levensjaren bracht hij door in gevangenschap. Weyerman verschool zich briljant achter zijn woorden. In de biografie van deze nieuwsgier, de beste schrijver van het toenmalige Nederland, is de stank van het echte leven te ruiken en wordt de aanzet tot de Verlichting zichtbaar.

Aanmelden

De presentatie van Nieuwsgier. Jacob Campo Weyerman (1677-1747) vindt plaats op donderdagavond om 19:00 in Boekhandel Dekker van de Vegt, Marikenstraat 29, Nijmegen. Aanmelden kan via 024-3020130 of info@dekkervdvegt.nl