gepubliceerd op 27 maart 2024
Een avondje met de tantes: familieverzen van Gerrit Komrij

Deze week zou Gerrit Komrij de leeftijd van 80 jaar bereiken. Om hierbij stil te staan verschijnt bij Uitgeverij Ezo Wolf de bundel Een avondje met de tantes, door biograaf Arie Pos samengesteld. Hij voegde ook nog een nooit eerder gepubliceerd sonnet toe aan zijn keuze uit Komrij’s familieverzen. Van de achterflap:

In Een avondje met de tantes bezingt de jonge dichter met baldadig wrange humor het leed dat familie heet. Eenmaal gearriveerd en de zestig gepasseerd, gedenkt de voormalige Dichter des Vaderlands zijn dierbaren op aanzienlijk ingetogener en persoonlijker wijze.

Een avondje met de tantes. Familieverzen, Ezo Wolf, gebonden, 36 pag., 24,99
ISBN: 9789083346588

 

 

Lees hier het levensbericht van Gerrit Komrij uit ons Jaarboek 2013/2014, geschreven door Paul van Capelleveen.