Zaterdag 30 maart 2024
om 20:00 uur
De Nieuwe Kerk, Amsterdam
gepubliceerd op 24 maart 2024
De Multatuli Dialogen met o.a. Reggie Baay en Paulette Smit

Op 30 en 31 maart is een bijzondere theatrale leesvoorstelling te zien van De Multatuli Dialogen in De Nieuwe Kerk te Amsterdam. Hierin wordt het veelzijdige leven van de vlammende schrijver Multatuli belicht door onder andere Paulette Smit, Reggie Baay en Thom Hoffman.

Ervaar het leven van Multatuli, de klokkenluider, in een boeiende theatrale leesvoorstelling, geschreven door Ger Beukenkamp en geregisseerd door Mette Bouhuijs. De levensloop van Eduard Douwes Dekker was ronduit spectaculair. Van zijn geniale literaire talent tot zijn strijd tegen slavernij, feminisme en antikoloniaal sentiment, het botste voortdurend met persoonlijke demonen en maatschappelijke uitdagingen. Ontdek het leven van Multatuli in een unieke theatrale vorm. Ger Beukenkamp heeft het leven van Multatuli op meeslepende wijze in scènes en dialogen gegoten, van zijn jeugd tot aan zijn laatste dagen. Twaalf acteurs brengen alle facetten van Multatuli’s leven tot leven, van zijn meest intieme momenten met echtgenote Tine tot zijn publieke confrontaties met gouverneur generaal Duymaer van Twist.

Aanmelden

Op zowel zaterdag 30 maart als zondag 31 maart vindt deze voorstelling om 20:00 uur plaats in het Middenschip in De Nieuwe Kerk, pal aan de Dam te Amsterdam. Toegang is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor De Grote Indonesië-tentoonstelling met ticketdatum voor de dag van het evenement (in dit geval 30 maart of 31 maart).

Zie deze link voor meer informatie.