gepubliceerd op 19 februari 2024
Boekenactie MdNL: ‘De zeventiende eeuw’

Voor onze maandelijkse MdNL Boekenactie selecteert een uitgever speciaal voor onze leden een bijzondere en aansprekende titel uit het fonds en biedt deze tijdelijk met korting aan. Deze keer koos de Leiden University Press voor u de bundel De zeventiende eeuw, onder redactie van Helmer Helmers, Geert Janssen en Judith Noorman. Deze uitgave kunt u nu met de kortingscode MdNL-2-24 aanschaffen voor € 34,99 in plaats van € 49,50.

De zeventiende eeuw is een handboek over een beroemd en berucht tijdperk uit de Nederlandse geschiedenis, geschreven door een team van internationale experts. Wie ‘zeventiende eeuw’ zegt, denkt al snel aan Rembrandt, Amalia van Solms, Huygens, Van Schurman, en Spinoza, aan de VOC en aan pompeuze grachtenpanden vol weelde en schatten. De Republiek der Verenigde Nederlanden was in de zeventiende eeuw dan ook een politieke grootmacht, met wereldwijde handelsbelangen en een toonaangevend cultureel leven. Deze Nederlandse ‘gouden eeuw’ is vaak geroemd vanwege zijn religieuze tolerantie, artistieke creativiteit en economische innovatie. Tegelijkertijd is hij berucht vanwege betrokkenheid bij oorlogvoering, slavernij en militaire onderdrukking in Azië, Afrika en Amerika.

Op de omslag van De zeventiende eeuw prijkt een iconisch beeld: een plooikraag van linnenbatist. De kraag roept beelden op van welvarende mannen én vrouwen die zulke kragen droegen, maar ook van de textielarbeider die hem zorgvuldig had vervaardigd en van de wasvrouw die hem regelmatig bleekte. Op vergelijkbare wijze brengen de auteurs van dit boek verschillende groepen van de zeventiende-eeuwse, Nederlandse samenleving bijeen in een caleidoscopisch overzicht van dit veelbesproken tijdperk.

De zeventiende eeuw is verschenen als gebonden uitgave en telt 448 pagina’s. Het boek is rijk geïllustreerd. Deze uitgave kunt u nu bij de Leiden University Press aanschaffen voor € 34,99 in plaats van € 49,50.

Bestellen gaat makkelijk via deze link. Gebruik bij het afrekenen de kortingscode MdNL-2-24

Deze aanbieding geldt tot en met 19 mei 2024 of zolang de voorraad strekt. De kortingscode kunt u alleen via de website van de uitgever inwisselen en is alleen geldig voor leden van de MdNL.