De Literaire Hemel
Vrijdag 9 februari 2024
om 20:00 uur
Café De Amer in Amen.
gepubliceerd op 4 februari 2024
De Literaire Hemel met Annet Mooij

Vrijdag 9 februari interviewen Joep van Ruiten en Annette Timmer in een nieuwe editie van De Literaire Hemel een literaire talent, een hoogleraar veroudering en de biograaf van Ischa Meijer. Zoals altijd vindt De Literaire Hemel plaats in café De Amer in Amen.

In de debuutroman W van Tiemen Hiemstra staat de melancholie over een verdwenen vriendschap centraal. De Volkskrant koos Hiemstra als één van de drie literaire talenten van 2024.  

Dorly Deeg doet sinds 1991 onderzoek naar ouder worden en oud-zijn in onze samenleving. In haar boek Gewonnen jaren biedt ze een realistische kijk op ouder worden. Haar boodschap: er is geen ‘toverpil’ om veroudering tegen te gaan; je kunt er wél mee leren omgaan.

14 februari is de geboorte- en sterfdatum van Ischa Meijer (1943-1995); de roemruchte journalist, schrijver en theaterman. Iemand met een tomeloze werkdrift, maar ook met zielenlittekens uit zijn jeugd. In Alles gaat op vroeger terug beschrijft en duidt Annet Mooij Ischa Meijers even creatieve als destructieve leven.

Aanmelden

De Literaire Hemel vindt op vrijdag 9 februari 2024 om 20:00 uur plaats in café De Amer in Amen. De toegang bedraagt € 18,50, inclusief twee consumpties. Kaartverkoop via www.literairehemel.nl