gepubliceerd op 5 december 2023
Een nieuw nummer van Indische Letteren

Deze maand is er weer een nieuwe aflevering van het tijdschrift Indische Letteren verschenen, het vierde nummer van deze jaargang. Het tijdschrift van de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde bevat deze keer drie artikelen gebaseerd op de voordrachten die op vrijdagmiddag 17 juni 2022 op de lezingenmiddag werden uitgesproken.

Nick Tomberge schrijft over de de dagboeken van Jacques Aanstoots uit de jaren 1910-1912. Vervolgens komt Maria Dermoûts De juwelen haarkam aan bod in het artikel van Gerlov van Engelenhoven, ‘Tussen spreken en zwijgen’. Als laatste de beurt aan Gert Oostindie, die een artikel bijdraagt over egodocumenten van Nederlandse veteranen uit de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Naast deze drie bijdragen ook nog twee artikelen van Coen van ’t Veer (over Frans Goedharts Terug uit Djokja) en Abel van Oosterwijk (over de film Max Havelaar als eerste Nederlands-Indonesische filmproductie).

Het lidmaatschap van de Werkgroep Indisch-Nederlandse letterkunde staat open voor iedereen. De contributie bedraagt 35 euro per jaar (abonnementen buitenland: 45 euro). Leden ontvangen vier keer per jaar het tijdschrift Indische Letteren. Aanmelden als lid kan via bestel@verloren.nl

Indische Letteren, 38ste jaargang, nummer 4, december 2023.Â