gepubliceerd op 29 november 2023
‘Ik kom hier nog op terug’, de nieuwe roman van Rob van Essen

Bij Uitgeverij Atlas Contact is de nieuwe roman van Rob van Essen verschenen, Ik kom hier nog op terug. Wanneer hij de mogelijkheid krijgt een fout uit het verleden te herstellen grijpt hoofdpersoon Rob Hollander dit met beide handen aan. Maar wat hij als een misstap beschouwt, is niet de gebeurtenis die het verleden hem aanreikt.

Journalist Rob Hollander wordt door een oud-studiegenoot uitgenodigd langs te komen in Los Angeles. Daar biedt deze Icks hem de mogelijkheid fouten uit het verleden te herstellen, door terug te reizen in de tijd. In de trip waarin Hollander vervolgens terechtkomt is een grote rol weggelegd voor een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd, en zorgt een hereniging met een aantal medestudenten ervoor dat alles in een nieuw licht wordt geplaatst. Is het leven een enkele reis, of kun je zo nu en dan een stukje terug om iets te herstellen?

Ik kom hier nog op terug is een  verrassende roman. Net als in zijn eerdere, diverse malen bekroonde boeken slaagt Van Essen erin de alledaagse werkelijkheid te vermengen met het onverwachte en het onmogelijke, in een roman over schijn en werkelijkheid, de onvermijdelijke last van het verleden, en de noodzaak deel uit te maken van een groter geheel.

Ik kom hier nog op terug, Uitgeverij Atlas Contact, paperback, 400 pag., € 24,99
ISBN: 9789025475277