Zaterdag 4 november 2023
om 15:00 uur
OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, Amsterdam
gepubliceerd op 24 oktober 2023
Cola Debrot-lezing door Julien Ignacio

Op zaterdagmiddag 4 november geeft de Arubaans-Nederlandse schrijver Julien Ignacio de achtste Cola Debrot-lezing in het OBA-theater in Amsterdam. De lezing is een jaarlijks programma van de Werkgroep Caraïbische Letteren en past dit keer in de reeks Nederland leest/Keti koti van de OBA. De eerdere Cola Debrotlezingen werden gegeven door Derek Walcott, Ana Menendez, Antoine de Kom, Karin Amatmoekrim, Stephan Sanders, Tessa Leuwsha en Rita Rahman.

Julien Ignacio (1969) is literatuurwetenschapper. Hij publiceerde theaterteksten, blogs en korte verhalen. In 2008 ontving hij de El Hizjra Literatuurprijs voor zijn toneelstuk Hotel Atlantis. Hij was redacteur van literair tijdschrift Tirade, tegenwoordig is hij dat bij Van Oorschot. In 2018 verscheen zijn debuutroman Kus. Met Michiel van Kempen en Raoul de Jong stelde hij de bloemlezing Caraïbische literatuur Dat wij zongen. Twintig Caraïbische schrijvers om nooit te vergeten samen, die in 2022 uitkwam bij uitgeverij Das Mag.

In Ignacio’s lezing staat zijn onlangs verschenen (en warm ontvangen) tweede roman Goudjakhals centraal, een boek gevormd door een soort ketting van indringende (migranten-)verhalen. Verhalen die door de auteur misschien eerst uit hun ketenen moesten worden bevrijd om de weg naar de lezer te kunnen vinden. Als referent zal Milouska Meulens optreden.

Aanmelden

De lezing vindt op zaterdagmiddag 4 november van 15:00 tot 16:00 plaats in de OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143 te Amsterdam. Kaarten kosten € 7,50 of € 3,75 met OBA-pas, stadspas of collegekaart. Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend. U kunt kaarten bestellen via deze link.Â