gepubliceerd op 24 september 2023
Themanummer TNTL: meertaligheid in de achttiende eeuw

Het Tijdschrift voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (TNTL) publiceert Nederlands- en Engelstalige artikelen op het gebied van de neerlandistiek. De taal- en letterkundige bijdragen beslaan een breed spectrum aan diachrone en synchrone onderwerpen uit de Middeleeuwen tot het heden.

Onlangs zag een nieuwe aflevering het licht, een dubbeldik themanummer getiteld Meertaligheid in de achttiende eeuw: multidisciplinaire perspectieven. Het nummer stond onder redactie van Beatrijs Vanacker, Lieke van Deinsen, Tom Verschaffel en Rik Vosters.

Het themanummer bevat artikelen van o.a. Lien Verpoest (‘Meertaligheid of veelzijdigheid?’), Vanessa Van Puyvelde (‘De politiek van eentaligheid in de Gentse revolutionaire pers’) en Brenda Assendelft, Gijsbert Rutten & Marijke van der Wal (‘Franse woorden in het Nederlands’)

Bezoek via deze link de website van het TNTL en bekijk de gehele inhoudsopgave. Tevens kunt u hier het tijdschrift bestellen / een abonnement afsluiten.