woensdag 4 oktober 2023 om 20:00 uur
Cloud Nine, TivoliVredenburg, Utrecht
gepubliceerd op 17 september 2023
De Van Keulen Karavaan bij het ILFU

Ter gelegenheid van het verschijnen van Alles raak, het twaalfde deel in de Gedundrukt-reeks van Van Oorschot, zet het International Literature Festival Utrecht (ILFU) Mensje van Keulen in het zonnetje. Op woensdagavond 4 oktober vindt in Utrecht een speciale feestavond, De Van Keulen Karavaan, plaats om zowel deze prestigieuze dundrukuitgave als haar 51-jarige schrijverschap te vieren.

Van Keulen debuteerde in 1972 met de roman Bleekers zomer, waarin ze hoofdpersoon Willem ‘Willie’ Bleeker zijn eigen, nogal kreukelige, ‘Summer of love’ in Amsterdam laat beleven. Van Keulen trakteerde haar lezers daarna op meeslepende romans als Overspel en Engelbert en ontpopte zich als een waarlijke auctrix universalis: ze schreef kinderboeken, korte verhalen, poëzie en satire, publiceerde autobiografische boeken, dagboeken en bekoorlijke verhalen over katten. In 2014 werd haar de Constantijn Huygensprijs toebedeeld.

Op deze avond zullen verschillende sprekers, onder wie Maartje Wortel en Manon Uphoff, zich op feestelijke wijze uitlaten over de vele facetten van Van Keulens schrijverschap, en over de Mens(je) van Keulen zelf natuurlijk. Andrea van Pol zal de avond presenteren.

 

Aanmelden

De avond vindt op woensdag 4 oktober aanstaande plaats in Cloud Nine, de zaal helemaal bovenin TivoliVredenburg. Kaarten zijn te bestellen via deze link.