Donderdag 5 oktober 2023
om 20:00 uur
Dorpskerk Huizum, Huizum Dorp 67,. Leeuwarden
gepubliceerd op 12 september 2023
Slauerhoff Lezing door Arie Pos

In de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden wordt jaarlijks de Slauerhoff Lezing gehouden. Dit jaar gaat het om een echte herdenking omdat hij 125 jaar geleden geboren werd en zijn eerste dichtbundel Archipel 100 jaar geleden verscheen. De lezing wordt dit jaar op donderdagavond 5 oktober uitgesproken door Slauerhoffkenner Arie Pos. De titel van zijn lezing is Steeds weer de zee: zwerven als lust en noodlot, in het kader van het thema Op wereldreis met Slauerhoff.

De veelzijdige singer-songwriter en dichter Jankobus Seunnenga, winnaar van de Ina Dammanprijs 2022, treedt na de pauze op met vijf Slauerhoff-gedichten die hij apart voor deze herdenking op muziek heeft gezet. Seunnenga wordt begeleid door violist en gitarist Dick Vestdijk.

Aanmelden

De lezing vindt op donderdag 5 oktober om 20:00 uur plaats in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden. De toegangsprijs is € 6,00. Toegangskaarten kunnen vooraf digitaal worden aangeschaft via deze link.