gepubliceerd op 10 september 2023
Nieuw in de DBNL: literaire en culturele tijdschriften

Voor de maand september heeft de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) weer een aantal nieuwe titels toegevoegd aan de almaar uitdijende digitale collectie. Zo vindt u deze maand de jaargangen van een aantal literaire en culturele tijdschriften uit Nederland en België online, waaronder ‘t Fonteintje, Germania, De Blauwvoet en Nieuwe Wegen.

Ook deze maand, net als in juni, weer veel kinderboeken uit en over Suriname. Zo komen er van Mechtelly zeven jeugdboeken voor verschillende leeftijden beschikbaar. In Asekete (1982) gebruikt ze een houten beeld uit de collectie van kunstenaar Max van der Bosch om de lezer kennis te laten maken met de cultuur van de inheemse bevolking. Van Ismene Krishnadath komen elf titels beschikbaar, waaronder Kook mee (2011), een kinderkookboek gecombineerd met verhalen. Het bevat heel veel recepten met manja (mango), maar ook een recept voor pompoencake.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwe titels van september 2023 in de DBNL.