gepubliceerd op 24 augustus 2023
Een nieuwe Indische Letteren over afscheid

Vorig jaar november organiseerde de Werkgroep Indisch-Nederlandse Letterkunde haar jaarlijkse Bronbeek-symposium. Het thema van deze dag was ‘afscheid’, omdat Peter van Zonneveld na 37 jaar afscheid nam als voorzitter van de Werkgroep. Een aantal lezingen en toespraken van deze middag is nu bijeengebracht in het nieuwe nummer van Indische Letteren.

In deze aflevering van het het tijdschrift treft u o.a. artikelen aan van Michiel van Kempen (‘Die staan buiten hun land maar dagelijks erin dwalen’. De topos van aankomst en afscheid in postkoloniale literatuur) en Arnoud Arps (Afscheid met het hart in de kroon der palmbomen. Indië in het Groot Nieuw Volledig Oost-Indisch Kookboek). Ook de toespraken van Jacqueline Bel en Bert Paasman bij het vertrek van Peter van Zonneveld zijn opgenomen in dit nummer.

Het lidmaatschap van de Werkgroep Indisch-Nederlandse letterkunde staat open voor iedereen. De contributie bedraagt 35 euro per jaar (abonnementen buitenland: 45 euro). Leden ontvangen vier keer per jaar het tijdschrift Indische Letteren. Aanmelden als lid kan via deze link. 

Indische Letteren, 38ste jaargang, nummer 3, september 2023.