gepubliceerd op 16 augustus 2023
Portugal voor bonvivanten

Bij Uitgeverij Ezo Wolf is de bundel Portugal voor bonvivanten verschenen. Arthur van Amerongen (11 jaar Algarve) en Arie Pos (33 jaar Porto) verbazen zich nog iedere dag over Portugal en de Portugees. Voor Portugal voor bonvivanten doken de ervaringsdeskundigen diep in de ziel van hun landgenoten. Opgevrolijkt door José Rentes de Carvalho, Gerard Reve, Gerrit Komrij, Dieuwertje Kuijpers, Bart Nijman en René Zwaap levert dat duistere, absurde en vooral geestige verhalen op over het volle Portugese leven. Van wieg tot doodskist, met tussendoor uiteraard veel saudade.

Jaarlijks gaan vele honderdduizenden toeristen op een ‘zonzekere en veilige’ vakantie naar Portugal. Van cultuurgekken, naturisten, surffreaks, digital nomads tot stedentrippers. Na Spanje, Frankrijk, Engeland en Duitsland levert Nederland sinds jaar en dag het grootste aantal Portugal-toeristen, op de voet gevolgd door België. Hoogste tijd dus voor Portugal voor bonvivanten; de onmisbare inside-gids voor vakantiegangers en landverhuizers die méér willen dan alleen zon en veiligheid.

Portugal voor bonvivanten, Ezo Wolf, paperback, 224 pag., € 23,95
ISBN: 9789083296166