gepubliceerd op 10 augustus 2023
Verschenen: Bersama Magazine

Onlangs werd op de Pasar Malam Istimewa in Dordrecht het eenmalige Bersama Magazine gepresenteerd, over de Tweede Wereldoorlog in de Oost. In dit magazine wordt de diepgaande impact van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië belicht aan de hand van verschillende artikelen, columns  en interviews met bekende namen zoals schrijver Alfred Birney, filmmakers Alexander Wolff en Gustaaf Peek, oud-minister Jet Bussemaker en oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn jr.

Tevens staan in Bersama Magazine persoonlijke portretten van Mei Li Vos, Simon Tahamata, Frédérique Spigt, Dewi Reijs, Onno Sinke en Nelley Wambrauw over hun band met de oorlog.

Dit project is een initiatief van Stichting Coolvalley en is tot stand gekomen met subsidie van het ministerie van VWS in het kader van de subsidieregeling Collectieve erkenning van Indisch en Moluks Nederland.

Het tijdschrift telt 130 pagina’s en is te bestellen voor € 7,45 (exclusief verzendkosten) via deze link.