Zondag 17 september 2023
om 11:00 uur
Paulusbrug (tussen Nieuwegracht en Herenstraat), Utrecht
gepubliceerd op 17 juli 2023
In de voetsporen van Dirkje Kuik met Salon Saffier

Op zondagochtend 17 september aanstaande organiseert Salon Saffier in Utrecht een wandeling langs woningen, ateliers en literaire plekken van de Utrechtse schrijfster en beeldend kunstenares Dirkje Kuik. Deze wandeling wordt geleid door Marijke van Dorst, literatuurkenner en drijvende kracht achter Salon Saffier.

Door en door Utrechts is Dirkje Kuik (1929-2008), als beeldend kunstenares en als schrijfster. Bekend door haar rol, toen nog als William Kuik, in ‘Grafisch genootschap De Luis’, later als auteur van een veelkleurig en veelvuldig bekroond oeuvre. In haar beeldend werk toonde ze vaak de stad Utrecht en in haar literair werk greep ze terug op herinneringen aan haar leven in de stad, maar ook op haar fascinatie voor onder andere Napoleon en de Italiaanse cultuur. Verval en teloorgang van al wat haar omringt is zowel in haar beeldend als literair werk een belangrijk thema.

Aanmelden

De wandeling start op zondagochtend 17 september om 11:00 uur vanaf de Paulusbrug (tussen Nieuwegracht en Herenstraat), en in het Museumkwartier met koffie of thee. het aantal deelnemers bedraagt minimaal 7 en maximaal 15 personen. De wandeling duurt ca. 2 uur. Toegang: € 16,00 incl. koffie/thee.

Aanmelden kan via deze link.